الشروق
اشتركوا معانا .............ومش هتندمواااااااااااااااااا

الشروق

منتدى عربي لكل العرب
 
الرئيسيةاليوميةس .و .جبحـثالمجموعاتالتسجيلدخول
منتديات الشروق .....بترحب بيكم.......وبتتمنى ليكم التفاعل والانسجام معانا
المواضيع الأخيرة
» سجل اعجابك بشخصية عضو في المنتدى..
الإثنين يوليو 08, 2013 3:11 am من طرف яِωًG̵̵ْɐAϞ ⌣

» احـــم احــــــم انا ج ـيت ^-*
الإثنين يوليو 08, 2013 2:44 am من طرف яِωًG̵̵ْɐAϞ ⌣

» رمضان كريم(ادخل للتهنئة)
الإثنين يوليو 08, 2013 2:18 am من طرف яِωًG̵̵ْɐAϞ ⌣

» كل واحد يحط سؤال والى بعده يجاوب
الإثنين يوليو 08, 2013 2:05 am من طرف яِωًG̵̵ْɐAϞ ⌣

» NEW تولبار اسلامي رائع
الإثنين يوليو 30, 2012 4:44 am من طرف خالد

» تولبار اسلامي رائع التحميل مجانا!!
الإثنين يوليو 30, 2012 4:42 am من طرف خالد

» تولبار اسلامي رائع - مجانا!!
الإثنين يوليو 30, 2012 4:37 am من طرف خالد

» NEW تولبار اسلامي رائع مجانا
الأحد يوليو 29, 2012 5:29 am من طرف خالد

» صور معبرة عما يحتوية القلب من كلمات
السبت يوليو 21, 2012 4:57 am من طرف ساقي الورد


شاطر | 
 

 كنافه بالقشطه من عند الشيف حسن

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
sarah
عضو مميز
عضو مميز
avatar

عدد المساهمات : 728
السٌّمعَة : 16
تاريخ التسجيل : 02/05/2010
العمر : 31

مُساهمةموضوع: كنافه بالقشطه من عند الشيف حسن    الإثنين يونيو 28, 2010 6:42 pm

بسم الله الرحمن الرحيم

ده اول موضوع ليا فى المنتدى ويا رب يعجبكو
السنه دى فى رمضان كانت اول تجربه ليا مع الكنافه
وكنت واخده وصفه الكنافه بالقشطه من الشيف حسن
وقلت لازم اجربها وانا ةحظى
وقلت اقدمهالكوا مع تجربتى
بسم الله نبتدى
المقادير :
1/2 كيلو كنافه شعر
1/2كوب سكر بودره (بس انا استعملت السكر العادى)
كوب سمن
1/2 لتر لبن =تقريبا 2 كوب
1/4 كوب نشا يعنى تقريبا.1/2 .2ملعقه كبيره
1/2 كوب ماء
الطريقه:
نضع السمن على النار يسيح
ونضع اللبن على النار ايضا
نضع الماء على النشا ونقلب جيدا حتى الذوبان
ثم يوضع على اللبن مع التقليب حتى يغلظ القوام (يعنى تبقى مهلبيه)بس بدون سكر
نقطع الكنافه جيدا باليدثم نضع عليها السكر وتقلب معا
ثم نضع السمن السايح ونمزجهم معا
ندهن صينيه بالسمن ثم نضع طبقه من الكنافه ونضغطها جيدا باليدحتى تكون متماسكه
ثم نضع المهلبيه وهى ساخنه فى الوسط لا نضع على الاحرف
ثم نضع طبقه اخرى من الكنافه فوق الكريمه ببطء
نبدا بالحروف ثم الوسط فى التوزيع
ثم نضغط عليها بالراحه ثم نضع باقى السمن من فوقهاثم توضع فى الفرن درجه حراره 200
نعملها الشربات بتاعها عادى خالص ولما تطلع نصبه عليها
على فكره انا عندى فى الفرن احمرت من فوق ومن تحت ومحتجتش اقلبها خالص
بس لو حبيتى شغلى عليها الشوايه علشان تحمر من فوق
وبالهنا والشفا
بصوا بقى انا عملتها كده وصدقونى طلعت تحفه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
كنافه بالقشطه من عند الشيف حسن
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الشروق :: المنتديات العامة المتخصصة :: المطبخ العربي-
انتقل الى: